Chladiace vitríny stretávame a využívame ich možnosti na rôznych miestach a v rôznych predajných priestoroch. Umožňujú zadný prístup pre obslužný personál. Priebežne sa tak sortiment ponúkaných výrobkov môže dopĺňať a spestrovať samoobslužné možnosti aj samotných zákazníkov. Mnohí drobní predajcovia a výrobcovia prezentujú svoju pestrú ponuku studených lahôdok ako aj čerstvé pekárenské výrobky aj prostredníctvom rôznych typov chladiacich vitrín. Základný princíp ich fungovania je celkom jednoduchý. A ani jej každodenná údržba si nevyžaduje žiadne špeciálne znalosti či zručnosti. Chladiaca vitrína je jednoducho skvelý pomocník.
Na chladiacich vitrínach je skvelé to, že umožňujú výrobcom aj predajcom dopĺňať a organizovať svoje produkty elegantným spôsobom. Tieto vitríny vám umožňujú vidieť zostávajúce zásoby položiek, ktoré sú vystavené. Aj bez toho, aby ste museli občas otvárať dvierka. Jediný prípad, kedy by ste otvorili dvierka, je, keď potrebujete úplne doplniť zásoby konkrétnej položky. Okrem dopĺňania zásob zákuskov môžete svoje produkty tiež usporiadať úhľadne a atraktívne. Vaši zákazníci ich vidia pekne prehľadne a ich chuťové bunky sa môžu „aktivovať“. S najväčšou pravdepodobnosťou si kúpia oveľa viac, než pôvodne plánovali, keď ich vidia pekne a príťažlivo vystavené.
Dôležitý z pohľadu predaja je priamy pohľad na ponúkané cukrárenské výrobky. Zákazníci sú s najväčšou pravdepodobnosťou ovplyvnení oveľa viac, keď ich vidia čerstvé. Vitríny na zákusky sú skvelým osvetlením, ktoré zákazníkom umožňujú jasne vidieť pestrosť vašej ponuky dobrôt. Pomáhajú im rozhodnúť sa, či si nejakú kúpia. Tieto vitríny môžu dokonca pomôcť vašej gastronomickej prevádzke zvýšiť predaj. Aj vďaka dokonalému vystaveniu vašej ponuky vo vitríne. Chladiace cukrárske vitríny slúžia na predaj a vystavenie tort, zákuskov, chlebíčkov a iných potravín, ktoré vyžadujú pre krátkodobú prezentáciu nižšiu ako izbovú teplotu Rozhodnutia na poslednú chvíľu sa totiž často robia vždy, keď zákazníci prechádzajú okolo chladiacich vitrín.. Cukrárske vitríny sú väčšinou umiestnené priamo na predajnom pulte alebo aj ako voľne stojace v gastronomickej prevádzke. Ponúkané zákusky je tak vidieť zo všetkých strán.