Len málo miest na svete je takých úžasných ako bufety typu all you can eat. A to je presne miesto, kde sú gastronádoby nezištným pomocníkom. Gastronádoby sú dokonalým a všestranným systémom na skladovanie potravín pre každú komerčnú kuchyňu. Systém frakčnej veľkosti používaný pre gastronádoby ich robí vysoko zameniteľnými a znamená, že vždy môžete mať dokonalú veľkosť požadovanej nádoby. Zatiaľ čo polykarbonátové nádoby sú robustné a ľahké úložné riešenia, nerezové sú ideálne aj pre použitie v rúre. Kovové gastronádoby ponúkajú všestranné možnosti na prípravu viacerých porcií a výborne sa hodia aj ako plech na pečenie alebo na podávanie jedál.
Nerezové gastronádoby sú odolné nástroje pre všetko – od prudkého chladenia až po pomalé ohrievanie. Sú k dispozícii so zvýšenou kontrolu teploty alebo bez, aby vyhovovali vášmu rozpočtu a požiadavkám na priestor. Súpravy vyhovovujú rôznym veľkostiam porcií, čím sa zlepší vaša efektivita a ušetríte peniaze. V profesionálnych kuchyniach, reštauráciach a jedálňach, ale aj v zmrzlinárňach alebo bufetoch existuje široká škála nádob vyrobených z rôznych materiálov ako je plast, nehrdzavejúca oceľ a mnohé iné. Používajú sa na uschovávanie, presúvanie, varenie, prepravu a podávanie jedál.
Prevažná väčšina týchto kontajnerov má spoločného menovateľa – jeho gastronomické merania. Jeho implementácia je bez diskusie, pretože umožňuje prispôsobenie medzi všetkými zariadeniami, spotrebičmi, chladiacimi zariadeniami či vo výstavných priestoroch. Ako hlavný štandard veľkostí sa používa meranie GastroNorm. Základné rozmery označované ako GN 1/1 sú 530 x 325 mm. Na základe tohto existujú podrozdelenia známe ako: GN 2/3, GN 1/2 GN 1/3, GN 1/4 GN 1/6, GN 1/9, GN 2/8 a 2/4. Existujú aj rôzne hĺbky nádoby, pričom najbežnejšia je od 65 mm do 200 mm. Hĺbka umožňuje každej nádobe prispôsobiť sa potrebám užívateľa z hľadiska kapacity. V posledných rokoch sa okrem spomínaných nádob na potraviny začali na trhu objavovať aj nástroje ako mriežky, kryty, izotermické skrinky, podnosy a držiaky krytov.