Zoštíhľujúce nohavice sú vynikajúci produkt na trhu pre ženy všetkých konfekčných veľkostí a každého veku. Zoštíhľujúce nohavice sú špeciálne vyrobené tak, aby svojim materiálom pri pohybe jemne masírovali pokožku nôh, čím sa lepšie rozprúdi krv, odstraňuje sa celulitída a ľahšie sa spaľujú tuky. Takéto formujúce nohavice sú vlastne legíny, sú teda obtiahnuté ale elastické a flexibilné. Môžete ich nosiť ako nohavice na doma, vonku na prechádzku, alebo aj do posilňovne na cvičenie. Zoštíhľujúce moderné nohavice niekedy môžete nosiť aj ako súčasť oblečenia, s rôznymi tunikami alebo dlhými tričkami v rámci ležérneho alebo športového denného oblečenia. V zime, keďže sú elastické, ich môžete nosiť aj pod nohavicami. Takto zabezpečíte, že vám bude teplo a zároveň budú nohavice „pracovať“ a pomáhať vám k dokonalejšej postave.
Takéto zoštíhľujúce nohavice môžu pomáhať aj pre správne fungovanie lymfatického systému. Lymfatický systém je dôležitou súčasťou imunity človeka. Zväčšené alebo opuchnuté lymfatické uzliny môžu spôsobovať aj zadržiavanie vody v tele, čo sa prejavuje predovšetkým častou únavou a opuchmi nôh. Keďže zoštíhľujúce nohavice svojím materiálom vytvárajú jemnú masáž nôh, spôsobuje to tiež masáž lymfatických uzlín. Ak do toho navyše zapojíte aj zdravú životosprávu a šport, o zoštíhľovacích nohaviciach sa dá hovoriť ako o nohaviciach zdraviu prospešných.
Často cestujete len s príručnou batožinou? Žiadny problém! Zoštíhľujúce nohavice sú tenké a nezaberajú takmer žiadne miesto ani váhu vo vašej batožine. Počas vašich ciest ich môžete využiť pri rannom behu, ako aj na spanie a relax na izbe v ubytovni alebo hoteli. Veľmi rýchlo si ich obľúbite natoľko, že ich budete nosiť so sebou takmer kamkoľvek.
Je dôležité vedieť, že takéto nohavice nespravia okamžité zázraky v momente, keď si ich oblečiete. Najlepšie výsledky zbadáte vtedy, keď do svojho každodenného režimu zapojíte šport a prijímanie množstva zeleniny, ovocia a tekutín. Malý tip na záver: odborníci odporúčajú jesť ovocie a piť zeleninu. Znamená to, že ovocie by ste mali konzumovať prežúvaním a zeleninu odšťavovať a prijímať do tela v tekutej forme.